Skärgården Runt – Saariston Ympäri-reitille lähdetään Korppoon Galtbystä  m/s Viggen-lautalla.

galtbyn_satama_gudingen

Galtby – Kökar laivamatka tarjoaa huikean kauniit ulkosaariston merinäkymät Kihdin eteläreunalla.

m/s Viggenin laivareitti menee Korppoon ja Houtskarin välistä Kihdille ja Kökariin. Matka-aika Korppoo – Kökar on n. 2½ tuntia.
Varustamo ja aikataulut: Ålandstrafiken

Galtbyn lauttasatama sijaitsee Saaristotien varrella Korppoossa, noin 75 km. Turusta. Reitti kulkee Paraisten ja Nauvon kautta. Sinne pääset Turusta myös bussilla useita kertoja päivässä.

m/s Viggen matkalla Galtbystä Kökariin.

Tämä kuva on otettu Kittuisten lauttarannasta Houtskarissa. Tätä samaa laivaväylää käyttävät myös Ruotsinlaivat Silja Line ja Viking Line.

Saaristo-Oppaassa on Ahvenanmaan lauttojen kesä-aikataulut ja Saariston Ympäri-reitin yhdistelmä-aikataulut Kökarista Kustaviin ja päinvastoin. 
Saaristo-Oppaassa on myös Ahvenanmaan lauttojen kuljetusmaksut.

Tutustu Saariston Ympäri-reittiin tästä!

galttby-kittuis-viggen
kokar-kartta-2024-liten

Kökarissa on Sandvikin leirintäalue meren rannalla, sympaattinen Antons Gästhem Vervanissa ja hotelli Brudhäll Karlbyn vierassatamassa.

Kökarin raikkaassa ulkosaariston ilmastossa voi nauttia hyvistä unista erilaisissa majoituspaikoissa. Tutustu Kökarin majoitustarjontaan: Majoitusta Kökarissa.

Kökarissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos on aikaa, kannattaa tutustua Kälskäriin ja kuuluisaan ruotsalaisen vapaaherra “kreivi” Åkerhjelmin puutarhaan. Lue lisää Kökarista!

brudhall_vierassatama