Merimasku

Myötätuulta Merimaskusta

Merimaskun kirkko

Punainen puukirkko kellotapuleineen 1700-luvulta sijaitsee lähellä Kirkonsalmea. Kirkko on tyylipuhdas ristikirkko; vaatimattomuudessaan kaunis ja kodikas.

Merimaskun pinta-alasta lähes puolet on vettä. Saaria on 94, ja suurin osa Merimaskusta sijaitsee Otavan saarella. Kulttuurimaisemaan kuuluvat kallioiset mäet ja niiden väliin jäävät pellot, niityt ja vanhat hakamaat katajineen. Merenrantojen venevajat kertovat kalastuksen olleen tärkeä elinkeino Merimaskussa.

Lokki

Sympaattinen lokkiperhe on taiteilija Antti Huovisen tekemä. Tämän lokin nähdessäsi tiedät olevasi Merimaskussa,  koulun lähellä.

Merimaskun
Kirkonsalmi

Tästä mentiin aikanaan
lossilla salmen yli

Kollola

Kollola on Merimaskun kotiseututalo, josta huolehtii Merimasku-Seura. Torpan sisustus on säilytetty ennallaan viimeisen asukkaan muutettua pois vuonna 1987.

Kesällä Kollolassa järjestetään pienimuotoista ohjelmaa sekä näyttelyitä ja pihapiirissä toimii Merimaskun teatteri.

Apaja

Vanha kalastajatila, jonka tiluksilta löytyvät omenapuutarha ja uimaranta.

Tämän sivun kuvat ja tekstit:
Merimasku-Seura ry.

Linkit:
Merimasku-Seura ry.
Merimaskun seurakunta

Venesatama

Rantamakasiini ja vierasvenesatama

Ravintola Merimaskun Rantamakasiini palvelee kirkonkylän rannassa niin veneilijöitä kuin maantienkin kulkijoita. Ravintolan yhteydessä on kesällä perinteisesti saaristoaiheinen taidenäyttely.

Rantaraitti ja kalastuslaituri

Rantaraittia pitkin voi kuljeskella Kirkonsalmen rantaa, pysähtyä eväitä syömään tai poiketa narraamaan ahvenia kalastuslaiturille.

Merimaskun keskustan sijainti kartalla:

Copyright © Kari Talonen www.rengastie.fi info@rengastie.fi

×
×

Ostoskori