Saariston Rengastien lautta m/s Antonian liikennekausi välillä Mossala - Dalen on 1.6. - 30.8.2020.
Houtskarista pääsee Brändön Torsholmaan ympäri vuoden yhteysalus Karoliinalla muutamina viikonpäivinä.
   

Katso kesän reittivideoita.

 Saaristotien reitti  Kustavintien reitti

 Ahvenanmaan Brändö  Teersalon-Hakkenpään reitti
   
Turun- ja Ahvenanmaan saaristo on uniikki ja ainutlaatuinen elämys!
Saariston erilaiset vuodenajat ovat kaikille avoin matkailukokemus. Saaristoon pääsee polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, veneellä ja julkisilla kulkuneuvoilla ympäri vuoden.

Saariston palvelut:
Saariston palvelut tällä sivustolla painottuvat varsinaisesti lauttojen tai yhteysalusten takana sijaitseville paikkakunnille ja löydät ne omina kokonaisuuksina paikkakunnittain.

Lautat:
- Saaristolautat sivut käsittää kaikki Saariston Rengastien lautat lähtö- ja tulopaikkoineen. Lauttojen maksullisuus, palvelut rannassa sekä linkki lautan aikatauluihin. Siellä on myös ajo-ohjeet Turusta Paraisille Nauvon lautalle ja Turusta Kustaviin Iniön lautalle.
- Yhteysalukset sivuilla kerromme alukset ja reitit alueittain. Alusten lähtö- ja tulopaikat, reittiselostukset sekä suorat linkit varustamon sivuille aikatauluihin.
- Ahvenanmaan saaristolautat ovat laaja oma osio, josta löydät helposti haluamasi reitin. Sivuilla on myös reittikartat pohjoiselle- ja eteläiselle linjalle. Lauttojen sivuilla mainitaan lähtö- ja tulosatamat sekä mahdolliset välisatamat.Linkit kullekin reitille ovat mukana sivuilla. Lisäksi kerromme ajo-ohjeet Turusta Kustavin Vuosnaisiin sekä Turusta Korppoon Galtbyyn.

Pyöräreittejä osasto:
Täällä kerrotaan paikkakunnittain Saariston Rengastien pyöräreittejä. Kartat ja reittiselostukset ovat myös mukana.

Saariston ympäri-reitti (Skärgården Runt) kulkee Kustavista Ahvenanmaan saariston kautta Korppooseen ja edelleen Saariston Rengastietä pitkin Turkuun. Nyt voit räätälöidä reitin oman makusi ja aikataulusi mukaan. Reitin kulku on: Kustavi - Brändö - Kumlinge - Föglö - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari - Iniö - Kustavi. Reitin koko pituus on n. 270 km, josta lautta- ja lossimatkoja on yht. n. 180 km. Reitin voit aloittaa myös Korppoosta. Tarkat reittiselostukset löydät painetusta Saaristo-Oppaasta.

Saariston-ympäri reitti kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Saaristo-oppaassa on myös esitelty patikointireitti Saariston Ympäri. Reitin kokonaispituus n. 195 km,
josta 170 km. lauttamatkoja. Lue lisää Saaristo-Oppaasta
täällä!
   
Etusivulle