Myös Saaristo-Opas ruotsinkielellä on valmistunut. Se on nimeltään
Skärgården Runt 2018. Voit tilata sen kuten suomenkielisen.
Mainitse tilaavasi Skärgården Runt 2018 oppaan.

Saaristo-Opas 2018:n toimitukset tilaajille ovat käynnissä.

Tilaa Saaristo-Opas 2018,
klikkaa tästä!

Saariston kartta, Saaristo-Opas 2018 ja Skärgården Runt 2018
 

Katso kesän 2017 reittivideoita.

 Saaristotien reitti  Kustavintien reitti
 Ahvenanmaan Brändö  Teersalon-Hakkenpään reitti
 
Turun- ja Ahvenanmaan saaristo on uniikki ja ainutlaatuinen elämys!
Saariston erilaiset vuodenajat ovat kaikille avoin matkailukokemus. Saaristoon pääsee polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, veneellä ja julkisilla kulkuneuvoilla ympäri vuoden.

Saariston palvelut:
Saariston palvelut painottuvat varsinaisesti lauttojen tai yhteysalusten takana sijaitseville paikkakunnille ja löydät ne omina kokonaisuuksina paikkakunnittain.

Lautat:
- Saaristolautat sivut käsittää kaikki Saariston Rengastien lautat lähtö- ja tulopaikkoineen. Lauttojen maksullisuus, palvelut rannassa sekä suora linkki lautan aikatauluihin. Siellä on myös ajo-ohjeet Turusta Paraisille Nauvon lautalle ja Turusta Kustaviin Iniön lautalle.
- Yhteysalukset sivuilla kerromme alukset ja reitit alueittain. Alusten lähtö- ja tulopaikat, reittiselostukset sekä suorat linkit varustamon sivuille aikatauluihin.
- Ahvenanmaan saaristolautat ovat laaja oma osio, josta löydät helposti haluamasi reitin. Sivuilla on myös reittikartat pohjoiselle- ja eteläiselle linjalle. Lauttojen sivuilla mainitaan lähtö- ja tulosatamat sekä mahdolliset välisatamat. Suorat linkit kullekin reitille ovat mukana sivuilla. Lisäksi kerromme ajo-ohjeet Turusta Kustavin Vuosnaisiin sekä Turusta Korppoon Galtbyyn.

Pyöräreittejä osasto:
Täällä kerrotaan paikkakunnittain Saariston Rengastien pyöräreittejä. Kartat ja reittiselostukset ovat myös mukana.

Saariston ympäri-reitti (Skärgården Runt) kulkee Kustavista Ahvenanmaan saariston kautta Korppooseen ja edelleen Saariston Rengastietä pitkin Turkuun. Nyt voit räätälöidä reitin oman makusi ja aikataulusi mukaan. Reitin kulku on: Kustavi - Brändö - Kumlinge - Föglö - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari - Iniö - Kustavi. Reitin koko pituus on n. 270 km, josta lautta- ja lossimatkoja on yht. n. 180 km. Reitin voit aloittaa myös Korppoosta. Tarkat reittiselostukset löydät painetusta Saaristo-Oppaasta 2018.

Saaristo-Opas 2018 on uudistunut. Oppaasta tehtiin suomenkielisen painoksen lisäksi erillinen ruotsinkielinen versio, Skärgården Runt 2018

Uusien karttojen maantie- ja lauttareitit on merkitty erilaisin värikoodein. Pystyt nyt erottamaan yhdellä silmäyksellä maksuttomat ja maksulliset lauttareitit.
Saariston-ympäri reitti kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Uudessa oppaassa on myös patikointireitti Saariston Ympäri. Reitin kokonaispituus n. 195 km, josta 170 km. lauttamatkoja. Lue lisää
täällä!
 
Etusivulle