Saaristo-Oppaan 2020 kartta-aukeamat. Kartat ovat A4-kokoiset vaakasunnassa. 
Opas on A5-kokoinen ja se mahtuu A4-kokoiseen muovitaskuun.
Sitä on helppo käsitellä ja pitää kuivana pyöräretkellä.

Näitä esimerkkikarttoja ei ole tarkoitettu navigointiin eikä niitä ole tehty suurennettavaksi. Niiden ainoa tarkoitus on esittää Saaristo-Oppaan ostajalle karttojen kattavuus painetussa Saaristo-Oppaassa 2020. 

Kartta 01

Saaristo-Oppaan 2020 kartta-aukeama sivuilla 6-7. Tämä kartta näyttää maantien Turusta Paraisille ja Nauvon lautalle Lillmälön lauttarantaan. Maantiereitti Turusta Rymättylän Hankaan, m/s Östernin laiturille näkyy myös kokonaan tällä kartalla.

Kartta 02

Saaristo-Oppaan 2020 kartta-aukeama sivuilla 10-11. Tämä kartta sisältää maantien 192 (Kustavintie) Raisiosta Taivassaloon ja polkupyöräreitin Turusta Raision, Naantalin ja Merimaskun kautta Velkuan Teersaloon. Yhteyalus m/s Kivimon reitti Teersalosta Hakkenpäähän näkyy myös tällä kartalla kuten myös maantiereitti Hakkenpäästä Taivassalon keskustaan.

Kartta 03

Sivujen 14-15 kartta-aukeamalla näkyy Nauvo, Korppoo ja Norrskata. m/s Östernin reitti Nauvo-Seili-Hanka näkyy myös tällä kartalla. Norrstrandintien polkupyöräreitti Nauvossa on hyvällä ilmalla mukava vaihtoehto vilkkaan Saaristotien sijaan. Tie on öljysoratie, jota emme sateella suosittele. Galtbyn satamasta lähtee lautat Houtskariin, Norrskataan ja Kökariin

Kartta 04

Tämä kartta-aukeama sivuilla 22-23 esittelee Houtskarin alueen saaristoineen. Yhteysalusreitti, joka kulkee Houtskarin Roslaxista ylävasemmalle, menee Brändön Torsholmaan. Myös Houtskarin – Iniön välinen lauttareitti näkyy kartalla kokonaan.

Kartta 05

Saariston Rengastien lauttareitti Kustavi-Iniö näkyy sivuilla 36-37. Vuosnaisten lauttaranta on portti Ahvenanmaalle. m/s Viggen ajaa useita kertoja päivässä Brändön Åvaan. Ahvenanmaan maksulliset lauttareitit tunnistaa helposti lilan värisestä katkoviivasta reittilinjalla.

Kartta 06

Sivuilla 40-41 näkyy Brändön kunta kokonaisuudessaan. Myös Lappo ja Asterholma kuuluvat Brändöön. Lappossa on mielenkiintoinen Saaristolaismuseo ja suosittu kesäravintola Galeasen. Pellas på Lapppo tarjoaa majoitusta. Torsholman lauttarannasta ajaa lautat Vårdön Hummelvikiin. 

Näitä pienoiskarttoja ei ole tarkoitettu navigointiin eikä niitä ole tehty suurennettavaksi. Näiden pienoiskarttojen ainoa tarkoitus on esittää Saaristo-Oppaan ostajalle karttojen kattavuus painetussa Saaristo-Oppaassa 2020. 

Kartta 07

Sivuilla 44-45 on Kumlinge ja Vårdö. Kumlinge on vireä saaristokunta ja siellä on hyvät matkailupalvelut. Kumlingessa on lentokenttä pienkoneille. Enklinge ja Seglinge kuuluvat myös Kumlingen kuntaan. Vårdö on lyhyen lossimatkan päässä Ahvenanmaan pääsaaresta.

Kartta 08

Sivut 48-49. Kumlingen Snäcköstä m/s Odin menee Föglön Överön kautta Långnäsiin, manner-Ahvenanmaalle. Överössä voit vaihtaa eteläisen linjan lautalle Sottungaan ja Kökariin. Föglön Degerbystä ajaa Skarven-lautta Svinön lauttasatamaan Lumparlandiin. Sottunga näkyy myös tällä kartalla.

Kartta 09

Lauttareitti Långnäs – Överö – Sottunga – Husö – Kyrkogårdsö – Kökar näkyy tällä kartalla sivuilla 52-53. Kökar – Galtby lauttareitti on keskiaukeaman kartalla sivuilla 30-31. Tälle kartalle olen lisännyt karttaotteen Källskärin saaresta aukeaman keskelle. Källskär on suosittu retkikohde Kökarissa.

Kartta 10

Sivuilla 58-59 näkyy maantiereitit Vårdön Hummelvikista Maarianhaminaan. Matkalla on lossi välillä Töftö ja Prästö. Myös maantiereitti Långnäsistä Maarianhaminaan näkyy tällä kartalla.

Kartta 11

Tämä kartta-aukeama sivuilla 30-31 antaa selkeän käsityksen saariston välimatkoista. Pitkät lauttareitit näkyvät tällä kartalla kokonaisuudessaan. Tämän kartan avulla on helppo hahmottaa päivämatkat ja sen avulla voi päätellä, montako päivää omalle matkalle tarvitaan.

Karttojen lehtijako

Saaristo-Opas 2020 sisältää 10 kpl. A4-kokoista kartta-aukeamaa. Kartat kattavat saaristomeren alueen Turusta Maarianhaminaan. Karttojen lehtijako
sivulla 4 helpottaa karttojen selaamista.

Close Menu